Какви чорапи да носим през лятото?

чорапи

Чорапи през лятото? Колкото и да ни се иска да не трябва да ги носим, спортните и официални обувки ни задължават да го правим. В тази статия ще разберете какви чорапи е добре да носите през лятото, за да се чувствате максимално комфортно.

Защо да внимаваме при изборът на чорапи?

Може би много от вас не са се замисляли защо всъщност е толкова важно да внимаваме какви чорапи носим. Проучванията сочат, че висококачествените модели не само предпазва, но могат и да помогнат на ходилата ви. 

Чорапите изработени от некачествени материи могат да предизвикат раздразнение, проява на бактерии и други неприятни състояния. От друга страна моделите съставени от качествени влакна предпазват ходилата от нараняване, спомагат правилната походка и предоставят максимален комфорт.

Качествените чифтове не позволяват развитието на бактерии, които са причина за лошата миризма. Намаляват болката в ходилата, ако сте изложени на продължително стоене на крака или тежки физически дейности.

Т. нар. “дишащи” чорапи са тези създадени от естествени и фини материи. Търсете чифтове изработени от полиамид. Това е вид пластмасова материя известна със своите качества да абсорбира вода. Тя не задържа влагата върху краката, а я абсорбира и не позволява развитието на бактерии. Съответно ходилата ви се чувстват комфортно, не се изпотяват и лошата миризма изчезва.

Пенираният памук е също на челните места в предпочитаните материи за лятото. Той е изключително мек вариант на памука, който познаваме. Преди да бъдат вложени в преждата памучните влакна минават специална обработка. Този материал е изключително здрав. Той е много подходящ за изработка именно на чорапи, спално бельо и др. Неговата структура е по-мека и много нежна към кожата. Замърсяванията и нечистотиите са специално премахнати. Премахват се също и влакна, които стърчат и бодат След този вид обработка влакната стоят по близо едно до друго. Това предотвратява степване и разнищване на материята. 


В нашият магазин за чорапи ще откриете по нещо за всеки вкус и стил. Луксозни чорапи – подходящи за всеки официален повод. Спортни чорапи – за максимално удобство при физическо натоварване. Весели чорапи , които да ви носят добро настроение през целият ден. А с нашите специални предложения можете да зарадвате ваш близък със страхотен подарък.