SOCKS

Чорапи с лурекс акцент – усещане за лукс !

чорапи с лурекс акцент

Чорапи с лурекс прежди е една нова иновация, която ще промени представата ви за удобство и стил. Нека ви запознаем с това какво е лурексът и от къде произхожда.

От Древен Египет до днешни дни !

Лурексът е метална нишка, пресована до съвършенство. Така тя става много тънка и мека. Употребата и започва още през в Древен Египет, Вавилон и Арабия. По оново време са използвали за направата му сребърни чинии и чисто злато. Те са пресовали материалът докато не стане максимално еластичен и след това са го разделяли нишка по нишка. През 13 век производството на лурекс се модернизира, и върху сребърната нишка започва да се нанася тънък слой злато, след което тази комбинация се пришива към копринена нишка. Започва и масовото и използване в производството на облекла, шапки, чанти, бижута и аксесоари.

През осемдесетте години на миналият век дизайнерът Бил Джиба прави истински бум, като започва да го прилага в по-елегантни и официални дрехи, шалове и обувки.

В настоящето лурексът се произвежда основно от мед, алуминий, никел и е покрит със защитна емулсия, в различни цветове. предимството на материала е че взаимодейства приятно с човешката кожа и околната среда.

Чорапи с лурекс – новата модна тенденция !

В днешни дни можем да видим лурекс прежди да се използват в комбинация с всякакъв тип материи и десени. Те са винаги актуални, и стоят добре на всякакъв тип хора. За различната му употреба има стотици видове нишки, които са с различна плътност и дебелина и са строго персонализирани. 

Ние от Евър Сокс успешно приложихме този шикозен материал в производството на луксозни чорапи. Съчетанието от лурекс прежда, мрежеста част и пениран памук мигновено прави впечатление и създава усещане за лукс и стил. Перфектен завършек на всяко официално облекло. Те ще подчертаят вашата красива стойка и ще се превърнат в любимият ви аксесоар. Освен визията тези луксозни чорапи ще осигурят пълен комфорт на ходилата ви, за да изпитате истинско удоволствие от носенето им.