SOCKS

Шарени чорапи- символ на креативност !

шарени чорапи

Според последните психологически проучвания мъжете и жените, които носят шарени чорапи са независими, интересни и успяващи личности. Такива хора могат да носят чорапи в абстрактни пъстри цветове, чорапи с мотив на животни, митични създания и дори храни. Избягват всякакви тъмни тонове особено черно, кафяво и т.н. 

В историята има безброй примери когато облеклото е играело бунтарска роля. В Шотландия например типичните за тях карирани дрехи дълго време са били знак на бунт. През 18 век избухват няколко въстания познати като Якобитски въстания, и след тяхното потушаване тартанът (шотландското каре) се асоциирало толкова силно с бунт, че Британската корона забранява носенето му, и дълго време шотландците не можели да обличат обичайните за тях дрехи.

Психологически проучвания показват, че шарените чорапи са символ на по-висок статут в обществото!

Според едно от проучванията т. нар. весели чорапи създават жизнена и творческа представа за онези, които ги носят особено на работното място. Директорът на YouTube Хантър Уолк споделя, че е имал доста забавни истории и че те са неизменна част от неговото облекло дори когато е на официални срещи. 

Според друго проучване пък анкетираните доброволци споделят, че смятат хората с по-нестандартна и цветна визия за по-успели, по-компетентни и с по-висок обществен статус. Споделят, че асоциират хората, които добавят шарени чорапи към облеклото си със забавни и позитивни личности.

Носенето на определени дрехи влияе на възприятието за нас. Ако добавите към тоалета си цветни чорапи, те ще ви придадат увереност, ще се погрижат за доброто ви настроение и ще ви вдъхнат кураж.

Ако вие сте като някой от горе изброените типове хора, значи сте открили правилният магазин за чорапи. Разгледайте нашите актуални модели съобразени с новите модни тенденции.